Haarlem. Dichtbij de natuur ervaar je hier de rijkdom en allure van de Gouden Eeuw in een hedendaagse jas. In deze stad kun je genieten in je eigen tempo en is er tijd voor persoonlijk contact. Een grote variëteit op het gebied van cultuur, horeca en winkels geeft een comfortabele dynamiek. Deze inspirerende stad verdient het om nationaal en internationaal in de schijnwerpers te worden gezet. Daar werken wij hard aan, elke dag weer. Wie wij zijn? Wij zijn Haarlem Marketing.


Als stichting werken wij samen met Haarlemse bewoners en ondernemers, die van onschatbare waarde zijn voor de stad. Zij zijn de belangrijkste ambassadeurs. Ons team is compact en divers, ieder met z’n eigen expertise en samen het sterkst. Gastvrijheid zit in ons DNA en ons hart voor de stad klopt 24 uur per dag. Haarlem Marketing is de spin in het web, de verbindende schakel tussen mensen, wensen en activiteiten. Wij brengen structuur en synergie. Het is aan ons om regionale, nationale en internationale ontwikkelingen te signaleren en te vertalen naar de stad. We schetsen zowel het lonkend perspectief als eventuele dreigingen en geven zo richting aan de collectieve inspanningen van de stad.


Uitdaging
Wij bouwen mee aan de ontwikkeling van Haarlem door het rijke aanbod in de stad uit te lichten en nieuwe initiatieven tot bloei te laten komen. Net als alle Haarlemmers willen we van de daken schreeuwen hoe bijzonder onze stad is. Tegelijkertijd willen we het unieke karakter van de stad, de rust en de kwaliteit, niet zomaar prijsgeven. Wij weten precies wat Haarlem te bieden heeft en dat verdient een groots publiek, maar niet ten koste van de leefbaarheid en de kwaliteit. Het balanceren tussen het breed vermarkten van de stad en het koesteren van de best bewaarde geheimen is daarom onze dagelijkse uitdaging.

 

Inspiratie
Met die uitdaging in ons achterhoofd informeren en enthousiasmeren we bewoners en bezoekers om Haarlem in al zijn oorspronkelijkheid te ervaren. Met campagnes verleiden we toekomstige bewoners, bezoekers en bedrijven om onze stad te bezoeken. We laten de zakelijke markt kennismaken met het ondernemende klimaat van Haarlem en inspireren hen zo om hier zaken te komen doen, hun bedrijf hier te vestigen of een congres te organiseren. We ontvangen partners uit de reisindustrie, journalisten uit het binnen- en buitenland en leiden hen rond in de stad. Zij zijn belangrijk voor het bereiken van de doelgroepen die helemaal op hun plek zijn in Haarlem.

Samen
Haarlem Marketing werkt in een dynamisch krachtenveld. Iedereen wil en vindt iets van ons. Daarom moeten we scherp zijn. Elke dag weer. Dit doen we door te luisteren naar wat er écht leeft en speelt onder bewoners, bestuurders, ondernemers en bezoekers. We moeten voorop lopen, maar wel op een manier dat we iedereen meenemen. Alleen in nauwe samenwerking met de stad kunnen we het verschil maken. Ieder vanuit zijn eigen rol en kracht, dan is het collectief op z’n best. Samen zetten we Haarlem nationaal en internationaal in de schijnwerpers!

 

 

 

 

 

 

Het verhaal van Haarlem Marketing

Maart 2018