“Met enige regelmaat word ik ingehuurd als trainer door buro ROOD. De eigenaresse weet precies in welke trainingen ik het beste tot mijn recht kom en dat maakt de samenwerking zo fijn.”

En zo is het precies! De trainingen waarvoor Manon (de Groot – van Gelder) mij vraagt raken vaak aan storytelling of doen een beroep op mijn kennis als senior communicatieadviseur en/of op de sociale vaardigheden die van nature bij mij horen. Buro ROOD werkt vaak in tweetallen en dat maakt het voor de trainers nóg interessanter. Elke trainer heeft zijn eigen manier van kennis overdragen, een eigen taal en maakt op zijn eigen unieke wijze verbinding met de deelnemers.  Ik smul hiervan.

Samen met Manon en nog drie andere trainers hebben we onlangs 10 trainingen ‘Gespreksvaardigheid’ gegeven voor de Belastingdienst. In twee trainingsdagen werd een grote groep accountmanagers en relatiebeheerders de fijne kneepjes van goed communiceren bijgebracht. Waar het voor de één een waardevolle herhaling was van eerdere cursussen, bracht het de andere nieuwe inzichten en kennis. Waar de deelnemers unaniem in waren, was het oordeel dat het hoe dan ook energieke, vrolijke en leerzame dagen waren en zo hebben wij het als trainers ook ervaren.

Altijd als ik een training geef namens buro ROOD beleef ik er zelf ook veel plezier aan. Los van het feit dat ik er nog steeds veel van leer, geniet ik altijd van de creatieve en originele werkvormen die onderdeel uitmaken van elke training. Er is nog iets anders waarom ik er zoveel plezier aan beleef. Als kind wilde ik namelijk heel graag juf worden. Het liefst juf op een basisschool. Ik ben nooit juf geworden, maar tot op de dag vandaag zou ik mezelf zo om laten scholen als ik het werk wat ik nu doe niet zo leuk zou vinden. Als ik trainingen geef ben ik absoluut niet een ‘juf’, maar het raakt wel aan alles wat ik voor ogen heb bij een goede ‘juf’: Ik word heel gelukkig van kennis overdragen en inspireer en daag mensen graag uit om het allerbeste uit zichzelf te halen. Door goed naar mensen te kijken en luisteren, kun je ze in beweging brengen. Daar word ik heel gelukkig van!

 

                               

 

 

 

 

Review van deze opdracht

Door Manon de Groot – van Gelder, eigenaar buro ROOD Training & Theater en De Storytelling Fabriek:

 

“buro ROOD Training & Theater werkt met grote regelmaat en met veel plezier samen met Sandra, omdat ze een sprankelende en energieke persoonlijkheid is met een grote rugzak gevuld met kennis en kunde. Ze weet op exact de juiste momenten (kritische) vragen te stellen, laat mensen bloeien in hun talenten en is een grote aanvulling binnen ons vakgebied, met name op het gebied van storytelling en corporate identity. Ze is betrouwbaar, uitermate betrokken en volledig afgestemd op zowel opdracht als betrokkenen. Ik zou mijn bedrijf zonder de regelmatige inbreng en adviezen van Sandra niet meer kunnen en willen voorstellen.”

 

[buro ROOD is oprichtend lid van Het Storytelling Gilde; een platform van bevlogen en ervaren storytellingspecialisten in Nederland. Daarnaast is buro ROOD mede-eigenaar van hèt platform over storytelling: Storytelling Matters.]

 

 

 

 

 

 

buro Rood Training & Theater

juli 2018